Lättlagad halloumi stroganoff

19 röster
25 m
4
Lättlagad halloumi stroganoff
Foto: Lina Sandén
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port ris
  • 2 halloumiostar
  • olja, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 100 g körsbärstomater
  • persilja, till garnering

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Tärna halloumin och stek i en stekpanna tills tärningarna fått en fin yta. Ställ åt sidan tills vidare.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i en stor kastrull tillsammans med lite olja.
  3. Tillsätt tomatpuré och fräs med löken en liten stund. Slå över grädde och tillsätt buljongtärningen.
  4. Halvera tomaterna och tillsätt grytan. Låt koka några minuter och häll sedan över halloumitärningarna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan tillsammans med riset och toppa med lite hackad persilja.
10 september 2018