Lättlagad halloumi stroganoff

11 röster
25 m
4

Finns det en bättre vardagshjälte än korvstroganoff? Eller stekt halloumi? Slå ihop det bästa av två världar och gör en halloumi stroganoff med ris – lite lyxigare och lite godare.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 port ris
  • 2 halloumiostar
  • olja, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyfta vitlök
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 100 g körsbärstomater
  • persilja, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Tärna halloumin och stek i en stekpanna tills tärningarna fått en fin yta. Ställ åt sidan tills vidare.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i en stor kastrull tillsammans med lite olja.
  3. Tillsätt tomatpuré och fräs med löken en liten stund. Slå över grädde och tillsätt buljongtärningen.
  4. Halvera tomaterna och tillsätt grytan. Låt koka några minuter och häll sedan över halloumitärningarna. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera grytan tillsammans med riset och toppa med lite hackad persilja.
I samarbete med Kökets box
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...