Lasse Anrells pelargonsill

0 röster
4
Lasse Anrells pelargonsill
Foto: TV4

Sill som passar till alla våra svenska högtider som påsk, jul och midsommar.

Visa mer
4

Du behöver

Lag

  • 0,5 dl ättiksprit, 12 %
  • 1,5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 0,5 tsk krossad vitpeppar
  • 2 tsk kryddpeppar
  • 2 lagerblad
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 msk grand marnier
  • pelargonblad
  • sill
  • 1 apelsin
  • 1 rödlök

Gör så här

  1. Skär rödlök och apelsin i tunna skivor.
  2. Varva silllen med löken och apelsinskivorna.
  3. Blanda ihop lagen. Häll lagen över sillen, rödlöken och apelsinskivorna.
  4. Strö över pelargonblad som du klipper av från en "Orange fiss".
7 september 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept