Lasagne med mozzarella
Lasagne med mozzarella
8 ingredienser
30 m
Gillar du lasagne? Då måste du testa den här versionen med mozzarella! Den kan snabbt blir en favorit för hela familjen.
Se Markiz Talhaoui Tainton laga receptet

Ingredienser
- 1 förp lasagneplattor
- 500 g nötfärs
- 1 burk krossade tomater (smaksatta)
- 250 g ricotta
- 150 g mozzarellaost, riven
- olja
- salt
- peppar
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Bryt okokt lasagne i 4–6 bitar.
- Koka upp en kastrull med vatten och en tesked salt. Häll i pastabitarna och koka enligt förpackning, ca 7–9 minuter.
- Hetta upp olja i en djup stekpanna. Tillsätt färsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Salta och peppra.
- Tillsätt krossade tomater.
- Sila av pastan och lägg ner den i färsen.
- Tillsätt ricotta och blanda runt.
- Toppa med riven mozzarellaost och grädda i 10–15 minuter eller tills osten smält och blivit gyllene!