Trasigt fågelbo med havets guld

Trasigt fågelbo med havets guld
Foto: TV4

Trasigt fågelbo med havets guld

Av: Lars-Åke Wilhelmsson

Från: Klockan nio hos stjärnorna

9 ingredienser

30 min

Råraka med löjrom, vispad crème fraiche och rödlök

Lars-Åke bjöd även på
Tjo vad det var livat i holken i lördags
Mona-Lisas söta leende

Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tillbehör

  • 1 dl löjrom
  • 1 rödlök
  • 2 dl crème fraîche
  • dill, till garnering

Råraka

  • 5 mjöliga potatisar
  • olja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Råraka

  1. Riv potatisarna grovt.
  2. Värm upp två stekpannor.
  3. Krama ur potatisen och stek 4 plättar av den rivna potatisen.
  4. Låt varje råraka steka i 1 msk smör, och 1 matsked olja så att det blir riktigt krispigt.
  5. Salta och peppra. Vänd plättarna och stek vidare.

Tillbehör

  1. Finhacka rödlöken.
  2. Häll upp crème fraichen i en skål.
  3. Vispa med elvisp så att den styvnar.
  4. Den kommer att bli lös precis när du börjar vispa och sen blir den hård igen.
  5. Lägg upp rårakorna på 4 tallrikar, lägg en kula créme fraiche på och en klick rom.
  6. Avsluta med att strö över löken och garnera med dill.

Vintips
6622 Jules Muller Riesling