Förläng sommaren med Mys bröllop

Lär känna My Feldt - superkreatören bakom Mys bröllop

Mys bröllop är programmet där den varma, färgstarka och prisbelönta konditorn My Feldt tillsammans med sin bror Putte skapar ett spännande, udda och roligt bröllop åt sina vänner där allt kan hända. Vi fick en pratstund med My som berättar om utmaningarna med att spela in under en stekhet sommar och om framtida drömmar.

Mys bröllop har premiär 25 oktober i Sjuan.

Berätta om programmet som du och din bror leder under hösten? Vad kommer vi att få uppleva?
- Programmet är verkligen något speciellt tycker jag, det är som en kreativ flod av olika saker. Men det som binder ihop allt är att vi skall göra ett bröllop i slutet av sommaren för våra vänner Rina och Johan. Jag har länge drömt om att vända och vrida på konceptet bröllop och också ta hjälp av naturen. Vi odlar maten, växtfärgar bröllopsklänning, kör återbruk och bygger saker av gamla döda träd vi hittar i skogen. Mycket humor, hjärtlighet och framförallt äkta. Programmet är absolut inte bara för människor som skall gifta sig, om man vill ha en dos energi rakt in i blodet skall man titta.

Vad har varit mest utmanade med att göra programmet?
- Det var att vi jobbade med naturen under en sommar som slog alla värmerekord. Vi hade eldningsförbud, bevattningsförbud och höll på att ramla ihop av värme. Det var svårt att spela in med barnen också.

När började ditt intresse för mat? Har det alltid varit självklart att hålla på med mat och bakning?
- Det var under gymnasiet, innan dess ville jag bli clown, astronaut eller dagmamma. Bakning kom ännu senare, egentligen först när vi öppnade bageriet.

Om du vore ett bakverk, vilket skulle du vara och varför?
- Ja du! En kanelbulle! Sveriges vanligaste bakverk men ändå fasligt god, haha.

Nu är hösten i full gång, vilka är dina bästa tips för att ta tillvara på allt som den har att ge? 
- Man hinner ju inte med så mitt bästa tips är att börja använda frysen för vad de är tänkt för, att bevara vad naturen har att ge, så kan man tillaga det sen när man hinner med.

Vilket är ditt nästa projekt?
- Oj jag har tusen projekt på gång, bland annat ett där jag får leva ut mina kreativa drömmar lite mer med mina målningar. Nya programidéer, absolut men det ligger inte riktigt på mina axlar och sen vill jag gärna skriva barnböcker! I vinter öppnar jag och min kompanjon ett nytt cafe i halmstad, ett cykelcafe.