I samarbete med Svensk Potatis

Lapskojs med skivad potatis

4 röster
45 m
4

En klassiker från 60- och 70-talet som finns i otaliga varianter. Här är ett recept med potatisskivor, kokt kött och stekfläsk och rödlök. Servera med inlagda rödbetor.

Visa mer
45 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg potatis
  • 200 g kött, kokt
  • 200 g stekfläsk
  • 1 rödlök
  • 10 g matfett
  • 5 kryddpepparkorn, krossade
  • 3 lagerblad
  • 3 msk persilja
  • 1 tsk salt
  • 2 dl vatten, kokande

Till servering

  • Inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skala potatis och lök, skär i skivor.
  2. Skär kött och stekfläsk i tärningar.
  3. Låt matfettet bli svagt ljusbrunt i en stekpanna med lock. Varva potatis och lök med kött, avsluta med ett lager potatis och lök.
  4. På varje lager kött strös krossad kryddpeppar, lagerblad, persilja och salt.
  5. Häll på det kokande vattnet och låt koka tills potatisen är klar, ca 30 minuter på låg värme.
  6. Lapskojsen kan också kokas längre och sedan stötas till mos.
  7. Serveras med inlagda rödbetor.
28 september 2018

Laddar fler recept