Lappskojs med snabbinlagda rödbetor

Lappskojs med snabbinlagda rödbetor
Foto: Angelica Zander
Markiz Talhaoui
Markiz Talhaoui

Lappskojs med snabbinlagda rödbetor

5

13 ingredienser

30 m

Lappskojs med snabbinlagda rödbetor är en riktigt härlig rustik rätt som passar lika bra till vardag som helg.

Ingredienser

portioner
  • 350 g nötkött, kokt (t.ex. oxbringa)
  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • 2-3 msk smör
  • salt
  • malen svartpeppar
  • persilja, hackad (till garnering)

Snabbinlagda rödbetor

  • 500 g rödbeta, kokta
  • 1 knippe dill, fint hackad
  • 0,5 dl limefrukt (eller citron)
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär köttet i små bitar.
  2. Skala och skär potatis och lök i bitar och lägg i en kastrull. Tillsätt vatten så att det täcker, lägg i lagerblad och koka i 10–15 minuter.
  3. Häll av vattnet och låt potatisblandningen ånga av och ta upp lagerbladet.
  4. Lägg ner det kokta köttet tillsammans med potatisen och mosa det till ett slätt mos. Rör ner smöret och smaka av med salt och peppar.
  5. Snabbinlagda rödbetor
    Skiva eller dela rödbetorna och blanda med övriga ingredienser. Ställ in i kylen och servera kall till din lappskojs.
  6. Servering
    Lägg upp lappskojs på en tallrik och garnera med hackad persilja. Servera med rödbetorna.