Lapplandslåda

Lapplandslåda
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Lapplandslåda

9 ingredienser

Renskav, en av frysdiskens läckra doldisar, är en perfekt smakkombination med lök och kantareller. Även annan svamp kan användas.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp renskav [ca 200 g]
  • smör
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 förp kantareller (eller 150 g)
  • 1 ägg
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Fräs renskaven i en panna med matfett tills den tar färg. Krydda och lägg över i en lättsmord ugnsform.
  2. Fräs löken med de avrunna kantarellerna och lägg över.
  3. Vispa ihop ägg och grädde, krydda lätt och slå smeten över. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter tills äggstanningen stelnat.