Langos med vitlöksolja och syrad grädde
Langos med vitlöksolja och syrad grädde
9 ingredienser
Langos kommer ursprungligen från Ungern och görs på en deg med jäst och potatis i. Toppa med valfria tillbehör och ät dem ljumna tillsammans med goda vänner!
Ingredienser
- 2 kokt potatis, avsvalnade och mosade
- 25 g jäst
- 3 dl vatten
- 3 dl vetemjöl
- rapsolja, att fritera i
Fyllning
- olivolja
- vitlök, klyftor
- salt
- syrad grädde
Gör så här
Langos
- Blanda ingredienserna i en bunke. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs, degen ska vara lite kladdig. Låt jäsa i bunken under bakduk i 30 minuter.
- Häll ut degen på mjölat bakbord. Dela degen i lagom stora langosbitar och låt jäsa igen i 10 minuter.
- Häll rapsolja i en tjockbottnad kastrull/wok och låt det bli riktigt hett, ca 170 grader.
- Platta ut langosen och lägg ner i oljan, en och en.
- Ta upp när de fått lite färg och låt svalna något på galler.
Fyllning
- Skala och pressa vitlöken. Blanda den med olivolja och salt. Pensla de friterade bröden med vitlöksolja. Toppa med syrad grädde och gärna lite hackade ramslöksblad.