Långkokt fläskkött med krispiga äggnudlar

8 röster
2 h
4

Långkok är alltid extra gott och passar perfekt till helgmiddagen. Den här härliga grytan är fylld av smak och får gott sällskap av friterade äggnudlar.

Visa mer
2 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskkött
  • 20 g smör
  • 100 g gul lök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk svampsojasås
  • 2 msk sojasås, svart och söt
  • 2 msk honung
  • 2 msk buljong
  • 3 msk ostronsås
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk sprit, kinesisk
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 korianderrötter
  • 7 dl vatten

Friterade äggnudlar

  • 1 l matolja
  • 500 g äggnudlar

Servering

  • 100 g salladslök, finhackad
  • 1 kruka koriander, finhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och bryn med smör, gul lök och olivolja i en stekpanna ca 6-7 minuter tills det har fått lite färg. Lägg över det i en gryta och salta och peppra.
  2. Rör i svampsojasås, sojasås, honung, buljong, ostronsås, kanel, kinesisk sprit, vitlök, korianderrot och vatten. Låt koka ca 1,5 timme.
  3. Friterade äggnudlar
    Häll matoljan i en gryta och värm upp. När matoljan är tillräckligt varm lägger du i äggnudlarna (dra isär dem först om de sitter ihop) och fritera i 3-4 minuter. Ta upp och lägg på ett papper.
  4. Servering
    Lägg upp äggnudlar och köttet med såsen från långkokningen på en tallrik. Strö över en nypa av den finhackade vårlöken och koriandern.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...