Långkokt fläskkött med krispiga äggnudlar

Långkokt fläskkött med krispiga äggnudlar
Foto: Tv4
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019
Wichudaporn Chaiyasaeng SMK 2019

Långkokt fläskkött med krispiga äggnudlar

12

4 steg att laga

20 ingredienser

2 h

Långkok är alltid extra gott och passar perfekt till helgmiddagen. Den här härliga grytan är fylld av smak och får gott sällskap av friterade äggnudlar.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g fläskkött
  • 20 g smör
  • 100 g gul lök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk svampsojasås
  • 2 msk sojasås, svart och söt
  • 2 msk honung
  • 2 msk buljong
  • 3 msk ostronsås
  • 1 tsk malen kanel
  • 2 msk sprit, kinesisk
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 korianderrötter
  • 7 dl vatten

Friterade äggnudlar

  • 1 l matolja
  • 500 g äggnudlar

Servering

  • 100 g salladslök, finhackad
  • 1 kruka koriander, finhackad

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och bryn med smör, gul lök och olivolja i en stekpanna ca 6-7 minuter tills det har fått lite färg. Lägg över det i en gryta och salta och peppra.
  2. Rör i svampsojasås, sojasås, honung, buljong, ostronsås, kanel, kinesisk sprit, vitlök, korianderrot och vatten. Låt koka ca 1,5 timme.
  3. Friterade äggnudlar
    Häll matoljan i en gryta och värm upp. När matoljan är tillräckligt varm lägger du i äggnudlarna (dra isär dem först om de sitter ihop) och fritera i 3-4 minuter. Ta upp och lägg på ett papper.
  4. Servering
    Lägg upp äggnudlar och köttet med såsen från långkokningen på en tallrik. Strö över en nypa av den finhackade vårlöken och koriandern.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
ViktVäktarna ät smart2

Goda, enkla knep!

Ät smartare - här är tipsen som gör kroppen glad

Läs mer