Långkokt fläskkött med krispiga äggnudlar

5 röster
2 h
4

Långkok är alltid extra gott och passar perfekt till helgmiddagen. Den här härliga grytan är fylld av smak och får gott sällskap av friterade äggnudlar.

Visa mer
2 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskkött
  • 20 g smör
  • 100 g gul lök
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 2 msk svampsojasås
  • 2 msk sojasås, svart och söt
  • 2 msk honung
  • 2 msk buljong
  • 3 msk ostronsås
  • 1 tsk kanel
  • 2 msk sprit, kinesisk
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 korianderrötter
  • 7 dl vatten

Friterade äggnudlar

  • 1 l matolja
  • 500 g äggnudlar (färska)

Servering

  • 100 g vårlök (finhackad)
  • 1 kruka koriander (finhackad)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar och bryn med smör, gul lök och olivolja i en stekpanna ca 6-7 minuter tills det har fått lite färg. Lägg över det i en gryta och salta och peppra.
  2. Rör i svampsojasås, sojasås, honung, buljong, ostronsås, kanel, kinesisk sprit, vitlök, korianderrot och vatten. Låt koka ca 1,5 timme.
  3. Friterade äggnudlar
    Häll matoljan i en gryta och värm upp. När matoljan är tillräckligt varm lägger du i äggnudlarna (dra isär dem först om de sitter ihop) och fritera i 3-4 minuter. Ta upp och lägg på ett papper.
  4. Servering
    Lägg upp äggnudlar och köttet med såsen från långkokningen på en tallrik. Strö över en nypa av den finhackade vårlöken och koriandern.
3 augusti 2019
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...