Landgång med getost och ugnsrostade morötter

koket.se
Landgång med getost och morötter
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

Landgång med getost och ugnsrostade morötter

12 ingredienser

40 m

Hurra för Tinas poppiga landgång! Tina bjuder på en magisk smörgås med getost och honungsrostade morötter! Busenkel middag i säsong!

Se Tina Nordström laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 8-10 knippen morot (späda)
  • salt
  • peppar
  • 1,5 msk olivolja
  • 2-3 msk honung
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 4 skivor rågbröd (eller kavring)
  • smör (till stekning)
  • rapsolja (till stekning)
  • 0,5 salladshuvud
  • ca 200 g getost (krämig)
  • 1 knippe färsk körvel (till garnering)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 160 grader (varmluft).
  2. Skrubba morötterna. Lägg dem sedan på en ugnsplåt, salta, peppra och ringla över olivolja. Ugnsrosts i cirka 20 minuter, morötterna ska ha en liten kärna kvar.
  3. Ta ut, klicka över honung och vitvinsvinäger, rosta i ca 5 minuter till.
  4. Stek 4 skivor mörkt rågbröd (eller kavring) i smör och rapsolja i en stekpanna.
  5. Lägg bröden på tallrikar och lägg på salladen.
  6. Fördela getost på salladen och toppa med rostade morötter, eventuell oljeblandning som är kvar i formen och körvelkvistar.