Lammsmäcka i paprikasås

0 röster
4
Lammsmäcka i paprikasås
Foto: TV4

Lammsmäcka är gotländska för lammfärsbiffar. Paprikasåsen passar perfekt till. Servera med ris, pasta eller kokt potatis.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk senapsfrö
  • 1 st gul lök, hackad
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar

Sås:

  • 1 st gul lök, skivad
  • 4 st paprikor, skivade
  • 1 msk margarin
  • 1 msk rapsolja
  • 4 msk tomatpuré
  • 4 st tomater, skållade och skalade
  • 5 dl buljong
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda färsen med kryddor, lök, ägg och ströbröd som fått svälla i vattnet. Ställ den i kyl 20 minuter.
  2. Fräs lök och paprika med margarin i en gryta. Tillsätt tomatpuré och hackade tomater. Späd med buljongen. Krydda och koka i 20 minuter.
  3. Forma färsen till små biffar och stek i panna med matfett. Lägg biffarna i såsen när den är klar och låt allt bli varmt.
26 januari 2009

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept