Lammköttbullar med vitlök och örter

Lammköttbullar med vitlök och örter
Foto: Mikael Göransson/TV4
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Lammköttbullar med vitlök och örter

13 ingredienser

Bjud på Ernsts magiska köttbullar med smak av timjan och rosmarin. Perfekta till julbordet eller härlig helgmiddag.

Ingredienser

  • 1 kg lammfärs
  • 1 gul lök, finhackad (stor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 ägg
  • 0,5 kruka rosmarin
  • 0,5 kruka färsk timjan
  • 2 tsk svartpeppar
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl glögg
  • 1 dl ströbröd (samt extra ströbröd till att rulla bullar i inför steking)
  • 2 tsk salt
  • 10 blad salvia (till garnering (valfritt))
  • smör, till steking

Gör så här

  1. Skär ner löken i mindre bitar och lägg i en hög bunke tillsammans med vitlök, ägg, svartpeppar och lite av mjölken. Hacka ner örterna något och tillsätt i blandingen. Mixa slätt.
  2. Blanda lök och örtmixen med med färsen.
  3. Tillsätt glögg och ströbröd och blanda runt. Tillsätt lite mer av mjölken (börja med lite och fyll sedan på till önskad konsistens). Salta.
  4. Gör ett stekprov och justera ev kryddamängden.
  5. Rulla köttbullar och rulla dom i ströbröd, stek i smör.
  6. Stek salviabladen i smör och garnera köttbullarna med dem.
  7. Servera och njut!