Lammköttbullar med vitlök och örter
Lammköttbullar med vitlök och örter
13 ingredienser
Bjud på Ernsts magiska köttbullar med smak av timjan och rosmarin. Perfekta till julbordet eller härlig helgmiddag.
Ingredienser
- 1 kg lammfärs
- 1 gul lök, finhackad (stor)
- 2 klyftor vitlök
- 2 ägg
- 0,5 kruka rosmarin
- 0,5 kruka färsk timjan
- 2 tsk svartpeppar
- 1 dl mjölk
- 1 dl glögg
- 1 dl ströbröd (samt extra ströbröd till att rulla bullar i inför steking)
- 2 tsk salt
- 10 blad salvia (till garnering (valfritt))
- smör, till steking
Gör så här
- Skär ner löken i mindre bitar och lägg i en hög bunke tillsammans med vitlök, ägg, svartpeppar och lite av mjölken. Hacka ner örterna något och tillsätt i blandingen. Mixa slätt.
- Blanda lök och örtmixen med med färsen.
- Tillsätt glögg och ströbröd och blanda runt. Tillsätt lite mer av mjölken (börja med lite och fyll sedan på till önskad konsistens). Salta.
- Gör ett stekprov och justera ev kryddamängden.
- Rulla köttbullar och rulla dom i ströbröd, stek i smör.
- Stek salviabladen i smör och garnera köttbullarna med dem.
- Servera och njut!