Pröva en currydoftande och smakrik köttgryta med mycket torkad frukt i. Receptet kommer från Sydafrika. Grytan är lätt att göra i dubbel sats till många och härlig att sätta på bordet en kall höstkväll. Servera grytan med kokt ris.
Skär köttet i 3 cm stora bitar. Skala och hacka löken. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta och lägg i köttet. Bryn det runt om och ta upp det. Lägg i löken och fräs den i 2-3 minuter. Rör i curryn.
Lägg ner köttet i grytan igen och krydda med salt. Häll på vattnet och lägg i aprikoser, katrinplommon, äppelringar och russin. Smaksätt med vinäger.
Lägg på lock och koka grytan på svag värme i 30-40 minuter. Späd med mera vatten om det verkar torrt.
Skala och skiva bananerna. Strö över bananer och jordnötter före servering.