Lammfärsbullar med tomatsås
Lammfärsbullar med tomatsås
26 ingredienser
45 min
Markus håller masterclass och gör köttbullar på lammfärs med smaker från det grekiska köket. Spela klippet för att se hur Markus gör för att snabba på den tidskrävande rullningen.
Se Markus Aujalay laga receptet

Ingredienser
Lammfärsbullar
- 500 g lammfärs
- 1 ägg
- 1 msk olivolja
- 1 klyfta vitlök, finriven
- 0,5 citron, finrivet skal
- 1 krm malen kanel
- 1 krm malen spiskummin
- 1 kruka färsk kruspersilja, hackad
- 1 kruka mynta, hackad
- salt
- svartpeppar
- olivolja, till stekning
Tomatsås
- 4 msk olivolja
- 1 röd chilifrukt, skivad
- 1 klyfta vitlök, hackad
- 1 förp krossade tomater (à 400 g)
- 1 krm vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Till servering
- gurka
- tomat
- paprika
- oliver
- rödlök
- fetaost
- persilja
Gör så här
- Blanda samtliga ingredienser till köttbullarna.
- Rulla eller spritsa till köttbullar. Stek i rikligt med olivolja.
- Fräs chili och vitlök i olivolja några minuter utan att det får färg. Häll i tomater, vinäger, salt och peppar. Låt koka ihop några minuter.
- Mixa såsen slät och smaka av. Servera till köttbullarna med grönsaker. Bjud gärna med potatis eller ris till.