Lammfärsbullar med tomatsås

POPULÄRT
Lammfärsbullar med tomatsås
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Lammfärsbullar med tomatsås

22

26 ingredienser

45 min

Markus håller masterclass och gör köttbullar på lammfärs med smaker från det grekiska köket. Spela klippet för att se hur Markus gör för att snabba på den tidskrävande rullningen. 

Ingredienser

portioner4

Lammfärsbullar

  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • 1 krm malen kanel
  • 1 krm malen spiskummin
  • 1 kruka färsk kruspersilja, hackad
  • 1 kruka mynta, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja, till stekning

Tomatsås

  • 4 msk olivolja
  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 1 förp krossade tomater (à 400 g)
  • 1 krm vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

  • gurka
  • tomat
  • paprika
  • oliver
  • rödlök
  • fetaost
  • persilja

Gör så här

  1. Blanda samtliga ingredienser till köttbullarna.
  2. Rulla eller spritsa till köttbullar. Stek i rikligt med olivolja.
  3. Fräs chili och vitlök i olivolja några minuter utan att det får färg. Häll i tomater, vinäger, salt och peppar. Låt koka ihop några minuter.
  4. Mixa såsen slät och smaka av. Servera till köttbullarna med grönsaker. Bjud gärna med potatis eller ris till.