Sätt ugnen på 145 grader. Putsa, salta och peppra köttet. Lägg i en ugnsform och lägg på klickar av smöret.
Tillaga i ugnen ca 1 timme och 15 minuter, ös med smöret då och då. När ca 30 minuter av tillagningstiden återstår så häller du på vinet. Kokar vätskan bort så tillsätt lite mer vin.
Ta ut köttet och låt det vila ca 15 minuter.
Myntamajonnäs
Lägg äggulan i en skål. Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispning. Det ska bli en krämig majonnäs. Finhacka myntan och skala och riv vitlöken fint.
Blanda majonnäsen med mynta och vitlök. Smaka av med dijonsenap, citronsaft, salt och vitpeppar.
Bönröra
Finhacka grillad paprika, chorizo, vitlök, rosmarin och salladslök. Hacka även ev puts från lammet.
Fräs chorizo, vitlök, rosmarin, salladslök, grillad paprika och ev puts från lammet i smör och olivolja. Häll på vinet och låt allt koka ihop.
Häll av och skölj bönorna. Vänd ner bönorna försiktigt, låt allts bli varmt. Riv över lite citronskal. Salta och peppra efter smak.
Sås
Såsen görs på skyn i formen där lammet bakats. Sätt den på spisen (alt häll över skyn i en kastrull) slå på lite vitt vin, lite citronsaft och montera ner klickar med smör. Smaka av försiktigt med lönnsirap.
Myntagremolata
Finhacka persilja och mynta. Blanda med finriven vitlök samt finrivet citronskal.
Servering
Skär köttet från benet i skivor. Lägg i mitten på varje tallrik med en klick bönröra på ena sidan och myntamajönnss på den andra. Stänk sås runtom på tallriken och häll även över köttet. Avsluta med lite gremolata över köttet.