Lamm jerk style

POPULÄRT
koket.se
Lamm jerk style
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Lamm jerk style

26 ingredienser

2 h

Saftigt lamm med smaker från Karibien. Lime, apelsin, ingefära och mängder av andra goda kryddor förgyller denna smarriga måltid! Ett spännande alternativ till fredagstacosen!

Se Zeina Mourtada laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 1 lammstek [ca. 800 g]
  • rapsolja (till stekning)

Marinad

  • 4 salladslökar
  • 6 klyftor vitlök
  • 1 rödlök
  • 1-3 habanero (eller scotch bonnet, justera hetta efter smak)
  • 1 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 tsk malen kanel
  • 0,75 dl brunt farinsocker
  • 2 krm muskot
  • 1 tsk malen kryddpeppar
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 2-3 msk soja (t.ex. japansk soja)
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 apelsin, saften
  • 1 limefrukt, saften
  • 3 msk rapsolja

Serveringsförslag

  • tortillabröd
  • avokado
  • limefrukt
  • färsk koriander
  • tomat
  • gurka
  • rödlök

Gör så här

  1. Hacka salladslök, vitlök, lök och chili grovt. Släng ner i en matberedare eller mixer, mixa.
  2. Tillsätt övriga ingredienser till marinaden. Mixa tills allting blir ordentligt blandat och du får en fin pasta.
  3. Lägg lammläggen i gjutjärnsgryta, häll över marinaden, blanda och lägg på ett lock. Tillaga på 200 grader i ca 2 timmar.
  4. Servera tillsammans med exempelvis tärnad avokado och tortillas.