Ska du bjuda på ris - gör det lite festligare. Beräknat för 4-6personer.
Beräknat för 4-6personer!
Ingredienser
4 dl basmatiris
1 tsk salt
3 msk olja
2 dl cornflakes
0,5 dl vatten, varmt
1 dl torkade berberisbär eller tranbär
1 msk smör (eller olja)
0,5 dl pistagenötter, hackade
Gör så här
Koka upp vattnet. Laga aldrig ris i för liten kastrull, den måste rymma minst 2 liter.
Lägg riset i 1,5 liter kokande vatten och salta. Koka i 5?8 minuter och häll sedan bort vattnet i ett durkslag.
Häll 3 msk olja och 1 dl vatten i botten av en teflonkastrull. Täck botten med cornflakes så blir riset fluffigt. Häll i det avrunna riset i kastrullen och låt ångkoka på medelvärme i cirka 25 minuter. Vänd sedan upp riset på ett stort fat.
Blanda saffran i varmt vatten. Blanda 1 dl av riset med saffrans-vattnet.
Bryn berberisbären i smör i en minut så att de blir glansiga. Lägg upp riset på ett fat och garnera med saffransris, berberis och hackade pistagenötter.