Lakritspannacotta

Lakritspannacotta
Foto: Emma Brink Rask

Lakritspannacotta

14 ingredienser

30 min + tid i kyl

En len lakritspannacotta toppad med en frisk sallad på vinterns frukter passar lika bra till advent och jul som resten av vintern.

Khoisan Gourmet lakritspulver
Khoisan Gourmet lakritspulver produkt

Khoisan Gourmet lakritspulver

Pulvret består till 100 % av ekologiskt odlad lakritsrot och lakritsextrakt, utan aromer eller andra tillsatser.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Lakritspannacotta

  • 5 dl vispgrädde
  • 3 msk strösocker
  • 1 tsk Khoisan Gourmet lakritspulver
  • 3 krm Khoisan Gourmet Agar Agar

Vinterfruktsallad

  • 0,5 dl vatten
  • 1 clementin, saften
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 0,5 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • 2 clementiner
  • 1 färska fikon
  • 1 kvist röda vindruvor
  • 50 g physalis

Gör så här

Lakritspannacotta

  1. Vispa samman vispgrädde, strösocker, lakritspulver och agar agar i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 4 minuter.
  2. Lyft bort kastrullen från värmen och häll upp smeten i serveringsglas.
  3. Sätt in glasen i kylen i minst 1 timme.

Vinterfruktsallad

  1. Mät upp vatten, clementinsaft, strösocker, kanelstång, stjärnanis och vaniljpulver i en liten kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter.
  2. Låt sedan lagen svalna till rumstemperatur.
  3. Filéa clementinerna samt dela fikon, druvor och physalis.
  4. Lägg frukten i en skål, häll över vaniljlagen och rör om.
  5. Salladen går fint att göra dagen innan servering och förvara i kylen, men ta fram det någon timme före servering så att frukten hinner bli rumstempererad.

Servering

  1. Häll fruktsalladen och lagen på pannacottan och servera.
TIPS!
Fler tips!
Saffransbullar med vanilj Khoisan NY

Fler tips!

Här hittar du fler ljuvliga desserttips till jul och nyår.

Läs mer