Lakritsmacarons

Lakritsmacarons
Foto: TV4
Elisabeth johansson 2
Elisabeth johansson 2

Lakritsmacarons

10 ingredienser

1 h 30 min

Den franska mandelmarängkakan färgas i det här receptet svart med pastafärg och fylls med en smörkräm med lakritsgranulat.

Se Elisabeth Johansson laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
stycken

Macarons

  • 75 g äggvita
  • 30 g strösocker
  • 70 g florsocker
  • svart pastafärg
  • 90 g florsocker
  • 90 g mandelmjöl

Smörkräm

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 70 g florsocker
  • 1 äggula
  • 10 g lakrits, granulat, pulver eller pasta

Gör så här

Håll skärmen tänd

Macarons

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum.
  3. Blanda socker och siktat florsocker (70 g) i en skål, vänd ner det i skummet. Tillsätt färgen. Vispa ytterligare ett par minuter.
  4. Sikta florsockret (90 g) och blanda med mandelmjölet, mixa. Vänd ner det i marängen med en slickepott. Fyll upp en spritspåse med rund tyll.
  5. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper, 3-4 cm i diameter. Dunka plåten lite försiktigt i bordet. Vila 20-30 minuter på plåten.
  6. Baka av i ca 14 minuter på nedersta falsen.

Lakritsganache

  1. Vispa smör och florsocker, fluffigt, vispa i äggulan. Tillsätt lakrits. Fyll upp krämen i en spritspåse med tyll.
  2. Spritsa lite fyllning på hälften av kakorna och sätt ihop dem två och två till macarons.