• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Lakritsmacarons

Lakritsmacarons
Foto: TV4
Elisabeth Johansson HSB
Elisabeth Johansson HSB

Lakritsmacarons

8 steg att laga

10 ingredienser

1 h 30 min

Den franska mandelmarängkakan färgas i det här receptet svart med pastafärg och fylls med en smörkräm med lakritsgranulat.

Ingredienser

portioner20 stycken

Macarons

  • 75 g äggvita
  • 30 g strösocker
  • 70 g florsocker
  • svart pastafärg
  • 90 g florsocker
  • 90 g mandelmjöl

Smörkräm

  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 70 g florsocker
  • 1 äggula
  • 10 g lakrits, granulat, pulver eller pasta

Gör så här

  1. Macarons
    Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa upp äggvitorna till ett fast skum.
  3. Blanda socker och siktat florsocker (70 g) i en skål, vänd ner det i skummet. Tillsätt färgen. Vispa ytterligare ett par minuter.
  4. Sikta florsockret (90 g) och blanda med mandelmjölet, mixa. Vänd ner det i marängen med en slickepott. Fyll upp en spritspåse med rund tyll.
  5. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper, 3-4 cm i diameter. Dunka plåten lite försiktigt i bordet. Vila 20-30 minuter på plåten.
  6. Baka av i ca 14 minuter på nedersta falsen.
  7. Lakritsganache
    Vispa smör och florsocker, fluffigt, vispa i äggulan. Tillsätt lakrits. Fyll upp krämen i en spritspåse med tyll.
  8. Spritsa lite fyllning på hälften av kakorna och sätt ihop dem två och två till macarons.