Laga mat på saltsten!

Kolla in de här recepten för saltsten från kocken Frederik Zäll. Effektfullt och imponerande, men också överraskande enkelt!

Med en saltsten får du otroligt fin sälta i maten och dessutom kan du använda den både varm och kall. Läs vidare för tips på recept att testa på saltsten. Pilgrimsmusslorna med bacon är en riktigt hit!

Lyxig entrecôte i citrongräsmarinad >>

Entrecôte marinerad med vitlök, ingefära och citrongräs. När du steker köttet på saltsten får du fram en mycket delikat sälta!

Fikon och blåmögelost på saltsten >>

Fikon på saltsten serveras med rosmarinhonung och god blåmögelost. Enkelt och gott avslut på middagen.

Baconmusslor på saltsten >>

Gör en show av förrätten genom att låta gästerna själva steka sina förrättsmusslor vid bordet på den heta saltstenen. Spektakulärt - och gott!

Utvalt från Kökets butik

Satake Himalaya saltsten >>

Hållbar, vacker och lätt att använda till matlagning och servering. Läs mer om produkten i butiken!

Halstrad lax på saltsten med bränd majonnäs

Läcker rätt med lax som tillagas på saltsten och sotas med en brylébrännare. Till laxen serveras potatis på rosmarinspett, tomater och rostat bovete. 

Fler tips!