Laga festmat på saltsten: tips på förrätt, varmrätt och dessert

Kolla in de här recepten för saltsten från kocken Frederik Zäll. Effektfullt och imponerande, men också överraskande enkelt!

Med en saltsten får du otroligt fin sälta i maten och dessutom kan du använda den både varm och kall. Läs vidare för tips på recept att testa på saltsten. Pilgrimsmusslorna med bacon är en riktigt hit!

1. Baconmusslor på saltsten >>

Gör en show av förrätten genom att låta gästerna själva steka sina förrättsmusslor vid bordet på den heta saltstenen. Spektakulärt - och gott!

2. Lyxig entrecôte i citrongräsmarinad >>

Entrecôte marinerad med vitlök, ingefära och citrongräs. När du steker köttet på saltsten får du fram en mycket delikat sälta!

3. Fikon och blåmögelost på saltsten >>

Fikon på saltsten serveras med rosmarinhonung och god blåmögelost. Enkelt och gott avslut på middagen.

Presenteras av Kökets favoriter

4. Satake Himalaya saltsten >>

Hållbar, vacker och lätt att använda till matlagning och servering. Läs mer om produkten i butiken!