Låda med svamp och selleri

Låda med svamp och selleri
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Låda med svamp och selleri

12 ingredienser

En läcker vegorätt. Du kan också servera lådan till fläskkotlett eller kassler.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 1 stjälkselleri
  • 2 förp blandsvamp eller ca 3 dl hemplockad
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk margarin
  • 3 dl vätska (svampspad eller buljong)
  • 1 dl lätt matlagningsgrädde
  • en aning soja
  • 0,5 tsk mejram, smulad
  • 1 äggula
  • salt
  • peppar
  • Ugn: 250°

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Ansa sellerin och skär den i 3 cm långa bitar. Förväll den i lätt saltat vatten tills den är mjuk. Låt den rinna av.
  3. Fräs svampen i lite matfett, krydda lätt och ställ åt sidan.
  4. Fräs mjöl och margarin i en kastrull. Späd med vätska och krydda med salt, peppar och en aning mejram. Använd lite soja i ställe för salt om du vill ha stuvningen mörk. Tillsätt svampen och låt stuvningen sjuda 5 minuter. Ta kastrullen av värmen och rör ner äggulan.
  5. Varva selleri och stuvning i en smord ugnsform och gratinera i 10 minuter. Strö över persilja.