Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
Öppna menyn för ditt konto
La Tur ost med citrussallad
Foto: TV4
La Tur ost med citrussallad
1
Spara
Av:
Tina Nordström
Från:
Julens alla bak
11
ingredienser
30 min
Efterrätter
Julmat
Ingredienser
portioner
1 La tur ost, rumstempererad
1 dl honung (svensk)
1 dl hasselnötter, rostade
0,5 dl rostad lök
Citrussallad
1 radicchiohuvud
1 endive
30 g mâchesallad
4 blodapelsiner (syrliga)
1 grapefrukt
4 msk olivolja (gräsig smak)
havssalt
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
La tur ost
Smält honungen i en kastrull och koka på medelhög värme tills honungen blir lätt karamelliserad och bärnstensfärgad.
Hacka nötterna. Blanda hackade nötter med rostad lök.
Lägg upp osten på ett fat och ringla över ljummen honung. Avsluta med att strö över nöthacket! Servera tillsammans med citrussalladen.
Citrussallad
Skär radicchio och endiven i centimetertjocka skivor. Skala citrusfrukterna med kniv och skär ut hinnfria klyftor.
Varva citrus och salladerna på ett fat, ringla över olivolja och havssalt.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut