La Tur ost med citrussallad
Foto: TV4
La Tur ost med citrussallad
Ingredienser
- 1 La tur ost, rumstempererad
- 1 dl honung (svensk)
- 1 dl hasselnötter, rostade
- 0,5 dl rostad lök
Citrussallad
- 1 radicchiohuvud
- 1 endive
- 30 g mâchesallad
- 4 blodapelsiner (syrliga)
- 1 grapefrukt
- 4 msk olivolja (gräsig smak)
- havssalt
Gör så här
La tur ost
- Smält honungen i en kastrull och koka på medelhög värme tills honungen blir lätt karamelliserad och bärnstensfärgad.
- Hacka nötterna. Blanda hackade nötter med rostad lök.
- Lägg upp osten på ett fat och ringla över ljummen honung. Avsluta med att strö över nöthacket! Servera tillsammans med citrussalladen.
Citrussallad
- Skär radicchio och endiven i centimetertjocka skivor. Skala citrusfrukterna med kniv och skär ut hinnfria klyftor.
- Varva citrus och salladerna på ett fat, ringla över olivolja och havssalt.