La Tur ost med citrussallad

La Tur ost med citrussallad
Foto: TV4
Tina Nordström KM
Tina Nordström KM

La Tur ost med citrussallad

11 ingredienser

30 min

Ingredienser

portioner
  • 1 La tur ost, rumstempererad
  • 1 dl honung (svensk)
  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • 0,5 dl rostad lök

Citrussallad

  • 1 radicchiohuvud
  • 1 endive
  • 30 g mâchesallad
  • 4 blodapelsiner (syrliga)
  • 1 grapefrukt
  • 4 msk olivolja (gräsig smak)
  • havssalt

Gör så här

La tur ost

  1. Smält honungen i en kastrull och koka på medelhög värme tills honungen blir lätt karamelliserad och bärnstensfärgad.
  2. Hacka nötterna. Blanda hackade nötter med rostad lök.
  3. Lägg upp osten på ett fat och ringla över ljummen honung. Avsluta med att strö över nöthacket! Servera tillsammans med citrussalladen.

Citrussallad

  1. Skär radicchio och endiven i centimetertjocka skivor. Skala citrusfrukterna med kniv och skär ut hinnfria klyftor.
  2. Varva citrus och salladerna på ett fat, ringla över olivolja och havssalt.