En snabb kycklingwok med saftig kyckling, krispig broccoli, rostade cashewnötter och aromatisk ingefära och vitlök. Jättgod att servera med ris eller nudlar när du vill ha något både lättlagat och riktigt gott.
Ingredienser
Håll skärmen tänd
500 g kycklinglårfilé, strimlad
500 g broccoli, delade i små buketter
1 röd paprika, strimlad
4 klyftor vitlök, finhackade
4 cm färsk ingefära, finhackad
1 dl rostade cashewnötter
65 g babyspenat
3 msk japansk soja
1 msk ostronsås
1 msk sesamolja
1 tsk strösocker (eller honung)
rapsolja, till stekning
Till servering
4 port ris (eller nudlar)
1 kruka färsk koriander
2-3 salladslökar
Gör så här
Håll skärmen tänd
Hetta upp lite rapsolja i en stor panna eller wok. Stek kycklingen tills den fått fin färg runt om. Salta lätt och lyft ur pannan.
Tillsätt vitlök, ingefära, paprika och broccoli i samma panna. Stek några minuter tills grönsakerna är mjuka men fortfarande har lite krispighet.
Häll i soja, ostronsås, sesamolja och socker/honung. Låt allt koka upp snabbt så att smakerna blandas ordentligt.
Vänd ner de rostade cashewnötterna och babyspenaten. Rör om tills spenaten precis börjar mjukna.
Servera direkt med ris eller nudlar. Toppa gärna med färsk koriander och skivad salladslök.