Kycklingtacos med pico de gallo

Kycklingtacos med pico de gallo
Foto: TV4
Sofia Henriksson
Sofia Henriksson

Kycklingtacos med pico de gallo

20 ingredienser

Tacos fyllda med grillad kyckling, avokadomajo, tomatsalsan pico de gallo, fetaost och jalapeño.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 2 limefrukter
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 avokador
  • 2 dl majonnäs
  • 0,5 spetskål
  • 0,5 fetaost
  • 1 jalapeño
  • salt
  • svartpeppar
  • 8-10 små tortillabröd, av majs
  • anchochili

Pico de Gallo

  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 1-2 jalapeños
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 limefrukt
  • 3 msk rapsolja
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Grilla kycklinglårfilé med chili, svartpeppar och salt. Låt vila.
  2. Mixa avokado och majonnäs, tillsätt ev lite lime och salt för smak.
  3. Finhacka spetskålen.
  4. Pico de gallo
    Finhacka tomat, rödlök, jalapeños, koriander - blanda i en skål med saften från limen och tillsätt oljan. Krydda upp med salt och svartpeppar.
  5. Toppa bröden med majonnäs, kyckling, pico de gallo, fetaost, skivad jalapeño och pressa lime över.