Kycklingsteak med svartkål- och cashewdipp

kycklingsteak med cashewdipp
Foto: Johan Kalén
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Kycklingsteak med svartkål- och cashewdipp

2

12 ingredienser

30 min

Receptet kommer från Tina Nordströms bok "Gott käk utan krångel", Krispig kyckling som steks till perfektion och serveras med en krämig dipp på svartkål och cashewnötter! Vardagslyx när det är som bäst!

Ingredienser

portioner4
  • 5 dl vatten, kokat
  • 3 dl cashewnötter
  • 4 kycklingar (steakfilé)
  • 1 msk olivolja
  • 150 g svartkål
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tahinipasta
  • 0,75 dl vatten, kokat
  • 0,75 dl olivolja
  • 2 tsk sherryvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Häll 5 dl kokande vatten över cashewnötter i en bunke. Låt stå i 30 minuter.
  2. Skär svartkål i bitar och förväll hälften av kålen. Ta
 upp och torka av (spara 2 dl av kokvattnet). Sila av vattnet från nötterna och mixa dem med förvälld kål, 1 vitlöksklyfta, tahini, 3⁄4 dl kokvatten, olivolja och sherryvinäger (tillsätt mer kokvatten om det behövs). Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
  3. Salta och peppra 4 kycklingstekar. Stek dem knapriga på skinnsidan i 1 msk olivolja 
i en panna i 7–8 minuter.
  4. Vänd kycklingen, lägg i resten av kålen och stek färdigt kycklingen (innertemperatur: 75 grader).
  5. Salta och peppra lite till. Servera med dippen.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Aito Sommarpaj med lax och purjolök

Tips på laktosfritt!

Smarriga recept för hela familjen

Läs mer