1 förp Lönneberga Kycklingspett Ingefära & chili (á 480 g)
Grillad spetskål
500 g spetskål
1 citron
100 g prästost
olivolja
salt
Dillbakad potatis
500 g potatis
0,5 dl dill, finhackad
olivolja
salt
Kryddig yoghurt
2,5 dl matyoghurt
1 klyfta vitlök
1 tsk fänkålsfrö, mortlad
tabasco (några stänk)
salt
Gör så här
Dillpotatis:
Värm ugnen till 200 °C. Dela potatisen och blanda med olja, salt och finhackad dill. Ugnsbaka i 40 minuter till genommjuk med en fin, rostad yta.
Kryddyoghurt:
Blanda ingredienserna och smaka av med salt. Ställ i kylskåpet till servering.
Spetskål:
Värm grillen till medeltemperatur. Klyfta spetskålen i 4 bitar. Häll på olja, salt och rivet skal från citronen och gnid in i kålen. Grilla spetskålen runt om tills den mjuknat och har en fin grillad yta.
Kyckling:
Tillaga kycklingspetten enligt anvisningen på förpackningen.
Servering:
Servera kycklingspett med dillpotatis, kryddyoghurt och kål. Avsluta med att riva över prästosten på spetskålen.