Kycklingschnitzel med örtsmör och rostad potatis

POPULÄRT
Kycklingschnitzel med örtsmör och rostad potatis
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Kycklingschnitzel med örtsmör och rostad potatis

21

22 ingredienser

Frasigt panerad kyckling serverad med ett smör med smaker från den klassiska såsen Café de Paris och rostad potatis. En härlig helgmiddag att laga och äta!

Ingredienser

portioner4
  • 4 kycklingfiléer, tunna
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg, uppvispat
  • 1,5 dl pankoströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • olja, till stekning

Örtsmör

  • 50 g smör
  • 1 tsk vinäger
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • 2 msk persilja, finhackad
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 tsk curry
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk torkad salvia
  • 0,5 tsk torkad timjan
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 krm vitpeppar
  • salt

Rostad potatis

  • 900 g fast potatis
  • 4 kvistar färsk rosmarin (eller torkad)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och halvera potatisarna om det är stora. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med rosmarinen. Salta och ringla över rapsolja.
  3. Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
  4. Mixa ihop alla ingredienser till smöret. Det går också bra att mosa ihop med en gaffel.
  5. Linda in smöret i plastfolie och rulla till en rulle. Lägg i kylen fram till servering.
  6. Banka ut kycklingfiléerna tills de är riktigt tunna. Är dina kycklingfiléer tjocka så halvera dem först så att de blir lite tunnare.
  7. Krydda kycklingen runt om med salt och peppar.
  8. Fördela mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i tre djupa tallrikar.
  9. Doppa kycklingfiléerna, först i mjöl, sen uppvispat ägg och slutligen i ströbröd.
  10. Hetta upp generöst med olja i en stekpanna. Stek kycklingen på medelvärme ca 6 minuter på varje sida.