Kycklingsallad med pasta och dijondressing
Kycklingsallad med pasta och dijondressing
19 ingredienser
30 min
Somrig och perfekt picknick-sallad med pasta, grillad kyckling, inlagd kronärtskocka, krispiga grönsaker, pepprig rucola och salt fetaost serverad med en syrlig dijondressing.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 1 grillad kyckling
- 300 g pasta, t ex fusili
- 0,5 rödlök, finhackad
- 2 avokador, mogna
- 250 g körsbärstomater
- 0,5 gurka
- 0,5 burk inlagda kronärtskockor
- 0,5 kruka basilika
- 65 g rucolasallad
- 150 g fetaost
- salt
- svartpeppar, nymalen
Dressing
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk rödvinsvinäger
- 1 klyfta vitlök, skuren i bitar
- 0,5-0,75 dl rapsolja
- 2,5-3 msk vatten
- 1-2 krm salt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
Sallad
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg i en salladsskål.
- Plocka kycklingen fri från ben. Skär kycklingköttet i tärningar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Halvera körsbärstomaterna. Skär gurkan i mindre bitar. Häll av och dela kronärtskockorna. Hacka basilikan grovt.
- Lägg allt i skålen med pastan och blanda runt. Vänd försiktigt ner rucola och smula över fetaosten. Salta och peppra.
Dressing
- Mixa ihop dijonsenap, rödvinsvinäger och vitlök med rapsolja. Tillsätt lite kallt vatten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Häll upp i ett dressing-glas eller flaska.
Servering
- Servera salladen med dressingen vid sidan om så var och en kan ta så mycket dressing de önskar.