Kycklingsallad med pasta och dijondressing

Kycklingsallad med pasta och dijondressing
Foto: TV4
Catarina König
Catarina König

Kycklingsallad med pasta och dijondressing

9

19 ingredienser

30 min

Somrig och perfekt picknick-sallad med pasta, grillad kyckling, inlagd kronärtskocka, krispiga grönsaker, pepprig rucola och salt fetaost serverad med en syrlig dijondressing.

Ingredienser

portioner4
  • 1 grillad kyckling
  • 300 g pasta, t ex fusili
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 avokador, mogna
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 gurka
  • 0,5 burk inlagda kronärtskockor
  • 0,5 kruka basilika
  • 65 g rucolasallad
  • 150 g fetaost
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Dressing

  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 klyfta vitlök, skuren i bitar
  • 0,5-0,75 dl rapsolja
  • 2,5-3 msk vatten
  • 1-2 krm salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sallad
    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg i en salladsskål.
  2. Plocka kycklingen fri från ben. Skär kycklingköttet i tärningar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär avokadon i bitar. Halvera körsbärstomaterna. Skär gurkan i mindre bitar. Häll av och dela kronärtskockorna. Hacka basilikan grovt.
  3. Lägg allt i skålen med pastan och blanda runt. Vänd försiktigt ner rucola och smula över fetaosten. Salta och peppra.
  4. Dressing
    Mixa ihop dijonsenap, rödvinsvinäger och vitlök med rapsolja. Tillsätt lite kallt vatten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Häll upp i ett dressing-glas eller flaska.
  5. Servering
    Servera salladen med dressingen vid sidan om så var och en kan ta så mycket dressing de önskar.