Kycklingqueneller med rotfrukter

Kycklingqueneller med rotfrukter
Sara Begner
Sara Begner

Kycklingqueneller med rotfrukter

22 ingredienser

45 m

Bjud på queneller på kyckling med smak av dragon till middag i veckan. Med ugnsrostade rotsaker och smakrik smörad buljong till blir det en perfekt familjemiddag.

Se Sara Begner laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Ugnsrostade rotsaker

  • 300 g morot, i grova skivor
  • 400 g palsternacka, i grova skivor
  • 300 g potatis, delade
  • 1 msk olivolja

Smörad buljong

  • 2 gula lökar, hackade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 1 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 4 timjankvistar

Queneller

  • 0,5 gul lök, finriven
  • 1 ägg
  • 1 citron, finrivet skal och 1 msk saft
  • 3 msk grädde
  • 1 msk ströbröd
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk salt
  • 500 g kycklingfärs

Servering

  • 25 g smör
  • 1 kruka färsk körvel
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

Håll skärmen tänd

Ugnsrostade rotfrukter

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg rotfrukter och potatis på en plåt.
  3. Salta och ringla över olivolja.
  4. Baka i ugnen ca 20 minuter.

Smörad buljong

  1. Fräs lök och vitlök mjuka i lite smör.
  2. Häll på vatten, buljong och timjan och koka ca 10 minuter.

Queneller

  1. Blanda lök, ägg, citron, grädde, ströbröd, dragon och salt i en bunke och låt stå ca 5 minuter.
  2. Blanda i färsen och forma queneller med två skedar. Olja in skedarna så släpper färsen fint.
  3. Sänk värmen på buljongen. Lägg i queneller och låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Ta upp quenellerna och vispa ner smöret i buljongen med en stavmixer.

Servering

  1. Fördela rotfrukterna på tallrikar och häll på buljong.
  2. Toppa med queneller och eventuellt körvel.