Kycklingpasta med svartkål och bönor

18 röster
4
Kycklingpasta med svartkål och bönor
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 250 g mezzi paccheri (pasta)
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 torkad peperoncino (chili)
  • 2 msk blandade torkade kryddor t.ex. rosmarin, dragon, timjan
  • 1 burk cannellinibönor (à 400 g)
  • 200 g haricots verts, färska eller djupfrysta
  • 300 g svartkål alt. mangold
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 dl vitt vin
  • 100 g grovriven pecorino romano (fårost)
  • olivolja
  • 1 msk smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Krydda kycklingfiléerna runt om med salt och peppar. Strö över smulad peperoncino och de torkade kryddorna. Pressa lite lätt med handflatan på kycklingen så att kryddorna fastnar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och bryn filéerna gyllenbruna, i ca 2-3 minuter. Lägg över filéerna i en ugnsform med olivolja och ställ in den mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills innertemperaturen är 72 grader. Ös med olivolja ett par gånger under stektiden.
  3. Lägg cannellinibönorna i ett durkslag och spola av med kallt vatten. Dela haricot vertsen och koka dem i ca 3-4 min eller tills de ännu har spänsten kvar. Skär bort den grövsta mittsträngen på svartkålen och skär den i stora bitar.
  4. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Fräs svartkålen med vitlöken i ca 2-3 minuter. Tillsätt bönorna, salt, peppar och vin. Salta och peppra och låt allt putta i ytterligare 2-3 minuter. Ta upp vitlöken som kastas.
  5. Koka upp lättsaltat vatten under lock i en kastrull. Lägg i pastan när vattnet kokar upp. Koka pastan ”al dente” enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av i ett durkslag.
  6. Häll tillbaka pastan i kastrullen. Blanda i bönor, svartkål, pecorino och ev. lite olivolja. Blanda noga och smaka av med salt och peppar.
  7. Skiva upp kycklingen i centimetertjocka skivor innan serveringen.
20 januari 2018

Fler goda recept