Kycklingpasta med brynt smör och grapefrukt

Kycklingpasta med brynt smör och grapefrukt
Foto: TV4
Jennie Walldén 2016
Jennie Walldén 2016

Kycklingpasta med brynt smör och grapefrukt

35

13 ingredienser

30 m

Snabblagad kycklingpasta med grapefrukt, brynt smör och honung. Toppas med nyriven parmesan och rostade pinjenötter.

Ingredienser

portioner
  • 400 g tagliatelle
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 blodgrapefrukt, saft och zest från halva
  • 2 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 100 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 65 g rucolasallad
  • 1 dl parmesanost, riven
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Börja med att snabbmarinera kycklingen. Skär kycklingen i munsstora bitar. Riv av zest av halva grapefrukten. Dela grapefrukten på mitten och pressa juice ur halva frukten i en bunke. Häll i honung och finhacka rosmarin och blanda i med olivolja samt riv i en vitlöksklyfta. Salta och peppra, lägg sedan i kycklingbitarna. Låt stå i rumstemperatur medan det andra förbereds.
  2. Rosta pinjenötter i torr panna till gyllene. Lägg att svalna på en tallrik.
  3. Bryn smöret i en kastrull till gyllene och det doftar kola. Dra av från plattan och tillsätt grapefruktzesten.
  4. Koka pastan al dente. Skär fina skalfria klyftor av resterande halva grapefrukten.
  5. Stek kycklingen på medelhög värme. Lägg den kokta pastan i pannan tillsammans med kyckling och häll över det brynta smöret. Lägg i rucola och vänd runt. Servera genast med grapefrukt, pinjenötter och nyriven parmesan.