Kycklingmacka med bacon, getost och mango chutney

Foto: Pågen
Kycklingmacka med bacon, getost och mango chutney
14 ingredienser
25 min
Vår bästa familjemys-macka! Stekt kyckling, krispig bacon, krämig getost och mango chutney.
Ingredienser
- 8 skivor Pågen Lantgoda
- 2 kycklingfiléer
- salt
- peppar
- chilipulver
- 1 msk rapsolja, till stekning
- 1 förp bacon
- 100 g färskost
- 1 msk tomatpuré
- 2 tomater
- 100 g getost
- 1 saltgurka
- 4 msk mango chutney (mild)
- ärtskott
Gör så här
- Skiva kycklingfiléerna tunt. Krydda med salt, peppar och lite chilipulver.
- Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 minuter på var sida tills de får en fin färg. Ta upp kycklingen och torka ur pannan med hushållspapper.
- Stek baconskivorna knapriga i pannan och låt baconet rinna av på hushållspapper.
- Rosta brödskivorna lätt.
- Blanda färskosten med tomatpurén och bred på fyra brödskivor.
- Fördela sedan tomatskivor, kyckling, bacon, tunna skivor av getost, tunna skivor saltgurka och mango chutney på bröden och garnera med ärtskott.
- Lägg de andra skivorna på som lock och servera.
TIPS!