Kycklingmacka med bacon, getost och mango chutney

Pågen Kycklingmacka med bacon, getost och mango chutney
Foto: Pågen

Kycklingmacka med bacon, getost och mango chutney

14 ingredienser

25 min

Vår bästa familjemys-macka! Stekt kyckling, krispig bacon, krämig getost och mango chutney.

Pågen Lantgoda
Pågen Lantgoda produkt

Pågen Lantgoda

Fyllig smak av fullkornsvete och havre

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor Pågen Lantgoda
  • 2 kycklingfiléer
  • salt
  • peppar
  • chilipulver
  • 1 msk rapsolja, till stekning
  • 1 förp bacon
  • 100 g färskost
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 tomater
  • 100 g getost
  • 1 saltgurka
  • 4 msk mango chutney (mild)
  • ärtskott

Gör så här

  1. Skiva kycklingfiléerna tunt. Krydda med salt, peppar och lite chilipulver.
  2. Hetta upp lite rapsolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 2 minuter på var sida tills de får en fin färg. Ta upp kycklingen och torka ur pannan med hushållspapper.
  3. Stek baconskivorna knapriga i pannan och låt baconet rinna av på hushållspapper.
  4. Rosta brödskivorna lätt.
  5. Blanda färskosten med tomatpurén och bred på fyra brödskivor.
  6. Fördela sedan tomatskivor, kyckling, bacon, tunna skivor av getost, tunna skivor saltgurka och mango chutney på bröden och garnera med ärtskott.
  7. Lägg de andra skivorna på som lock och servera.
TIPS!
Fler tips!
Pågen Godaste laxmackan med picklad purjolök

Fler tips!

Recept på matiga mackor, toasts och frukostfavoriter.

Läs mer