Kycklinglever med bacon

88 röster
4
Kycklinglever med bacon
Foto: TV4

En rätt som är enkel att laga och passar på en vardag.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1 förp fryst kycklinglever
  • 0,5 purjolök, skivad
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl hönsbuljong från tärning
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt och peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • ev. 1 msk sherry el. portvin
  • 0,5 tsk mejram
  • 1 förp bacon, strimlat
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Tina levern till hälften och skär den grovt. Bryn den i matfett i en panna. Lägg i en gryta. Bryn purjon och lägg i. Pudra över mjölet, vänd runt och späd med buljongen och grädden.
  2. Krydda och småkoka 5 minuter. Smaka av med tomatpurén och eventuellt med sherry eller portvin.
  3. Fräs baconet knaprigt och strö över den färdiga grytan. Servera gärna kokt ris till.
26 januari 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept