Kycklinglever med bacon

Kycklinglever med bacon
Foto: TV4

En rätt som är enkel att laga och passar på en vardag.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 1 paket fryst kycklinglever
  • 0,5 purjolök, skivad
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl hönsbuljong från tärning
  • 2 dl kaffegrädde
  • salt och peppar
  • 1 msk tomatpuré
  • ev. 1 msk sherry el. portvin
  • 0,5 tsk mejram
  • 1 paket bacon, strimlat
  • matfett till stekning

Gör så här

  1. Tina levern till hälften och skär den grovt. Bryn den i matfett i en panna. Lägg i en gryta. Bryn purjon och lägg i. Pudra över mjölet, vänd runt och späd med buljongen och grädden.
  2. Krydda och småkoka 5 minuter. Smaka av med tomatpurén och eventuellt med sherry eller portvin.
  3. Fräs baconet knaprigt och strö över den färdiga grytan. Servera gärna kokt ris till.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept