Kycklinggryta med sötpotatis och haricots verts

Kycklinggryta med sötpotatis och haricots verts
Foto: Kronfågel

Kycklinggryta med sötpotatis och haricots verts

9 ingredienser

30 m

Höstig och mustig gryta med saftig kycklingfilé, sötpotatis, haricots verts och en gnutta saffran för extra god smak.

Kronfågel kycklinglårfilé - NY

Tips

Svensk kycklinglårfilé från Kronfågel - Gott & hållbart!

Ingredienser

portioner
  • 800 g Kronfågel kycklinglårfilé
  • 4 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 sötpotatisar
  • 2 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 g saffran
  • 150 g haricots verts

Gör så här

  1. Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
  2. Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och fräs kycklingbitarna i en kastrull och tillsätt kryddorna och sedan lök och vitlök fräs tills de är mjuka. Tillsätt sötpotatis och häll på vatten så att det precis täcker.
  3. Tillsätt sötpotatis och låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Tillsätt haricots verts och låt sjuda i ytterligare 4-5 minuter. Tänk på att inte koka haricots verts för länge, de är godast med lite tuggmotstånd.