I samarbete med Kronfågel

Kycklinggryta med sötpotatis och haricots verts

3 röster
30 m
4
Kycklinggryta med sötpotatis och haricots verts
Foto: Kronfågel

Svensk kycklinglårfilé från Kronfågel - Gott & hållbart!

Kronfågel kycklinglårfilé - NY

Höstig och mustig gryta med saftig kycklingfilé, sötpotatis, haricots verts och en gnutta saffran för extra god smak.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g Kronfågel kycklinglårfilé
  • 4 msk olivolja
  • 2 gula lökar
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 sötpotatisar
  • 2 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 0,5 g saffran
  • 150 g haricots verts
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Riv den gula löken och pressa vitlöken. Skär kycklinglårfilén i mindre bitar. Skala och skär sötpotatisen i mindre bitar.
  2. Hetta upp olivolja i tjockbottnad gryta och fräs kycklingbitarna i en kastrull och tillsätt kryddorna och sedan lök och vitlök fräs tills de är mjuka. Tillsätt sötpotatis och häll på vatten så att det precis täcker.
  3. Tillsätt sötpotatis och låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Tillsätt haricots verts och låt sjuda i ytterligare 4-5 minuter. Tänk på att inte koka haricots verts för länge, de är godast med lite tuggmotstånd.

Laddar fler recept...