Kycklinggryta med primörer

NYHET
koket.se
Kycklinggryta med primörer
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kycklinggryta med primörer

16 ingredienser

En krämig kycklinggryta med späda grönsaker som sparris, knippmorötter och färsk lök. Torkad dragon ger god smak och vit misopasta ger den en extra smakskjuts. Bjud med rostad färskpotatis.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 700 g kycklinglårfilé
  • 1 knippe färsk lök
  • 1 knippe knippmorot
  • 250 g grön sparris
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 msk misopasta
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk flytande honung
  • olivolja, till stekning
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 900 g färskpotatis

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  2. Lägg potatis i en ugnsform och ringla på olivolja, salta och peppra. Rör om och rosta i ugnen i 25
  3. min.
  4. Skär kycklingen i 3 delar. Stek i en tjockbottnad gryta med smör tills gyllene runtom. Lägg över på
  5. ett fat och ställ vid spisen.
  6. Skär av stjälken på löken. Skär löken i kvartar och stjälkarna 5 cm bitar. Skiva de mest gröna
  7. delarna i tunna skivor och spara till garnering. Halvera morötterna på längden. Skär av de trådiga
  8. bottnarna på sparrisen och dela sen i 5 cm bitar.
  9. I samma gryta, stek lök i smör så den får lite fin färg, lägg ned morötterna. Lägg i vitlök och låt fräsa
  10. med i någon minut. Häll i grädde och crème fraiche och låt koka upp. Späd eventuellt med lite vatten
  11. under koktiden så grytan inte kokar torrt. Låt koka tills morötterna är lite mjuka, ca 8-10 minuter.
  12. Lägg i misopasta, dragon, dijonsenap och honung, rör om. Lägg sedan i sparris och den stekta
  13. kycklingen som får puttra med i 2 minuter.
  14. Smaka av med ev mer miso, dragon, dijon, honung samt salt och peppar. Strö på det gröna från
  15. löken och servera din goda gryta med den rostade potatisen.