• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kycklinggryta med kokosgrädde

Kycklinggryta med kokosgrädde
Foto: Johan Kalén
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Kycklinggryta med kokosgrädde

6 steg att laga

11 ingredienser

30 min

Receptet kommer från Tina Nordströms bok "Gott käk utan krångel". Krämig kycklinggryta som får smak av sambal oelek och lökpulver. Pricken över i:et blir grapefrukten som toppar grytan!

Kökets shop

Tinas nya kokbok

Gott käk utan krångel

Tina Nordström

209 kr239 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 citrongräs
  • 700 g kycklinglårfilé
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 dl vatten
  • 1 burk kokosgrädde
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Finhacka citrongräset.
  2. Skär kycklinglåren utan ben i tre bitar vardera. Salta och peppra kycklingbitarna runtom och stek dem sedan i olivolja i en panna.
  3. Lägg i citrongräshacket och tillsätt sambal oelek och lökpulver. Häll i
 vatten och kokosgrädde. Låt allt koka ihop i 10–12 minuter.
  4. Skala under tiden blodgrapefrukten och skär ut hinnfria klyftor.
  5. Ställ fram stekpannan på bordet, salta och toppa med grapefruktklyftorna.
  6. Klipp koriander över alltihop.