Kycklinggryta med kokosgrädde

Kycklinggryta med kokosgrädde
Foto: Johan Kalén
Tina Nordström symk
Tina Nordström symk

Kycklinggryta med kokosgrädde

5

11 ingredienser

30 min

Receptet kommer från Tina Nordströms bok "Gott käk utan krångel". Krämig kycklinggryta som får smak av sambal oelek och lökpulver. Pricken över i:et blir grapefrukten som toppar grytan!

Ingredienser

portioner4
  • 1 citrongräs
  • 700 g kycklinglårfilé
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 dl vatten
  • 1 burk kokosgrädde
  • 1 blodgrapefrukt
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Finhacka citrongräset.
  2. Skär kycklinglåren utan ben i tre bitar vardera. Salta och peppra kycklingbitarna runtom och stek dem sedan i olivolja i en panna.
  3. Lägg i citrongräshacket och tillsätt sambal oelek och lökpulver. Häll i
 vatten och kokosgrädde. Låt allt koka ihop i 10–12 minuter.
  4. Skala under tiden blodgrapefrukten och skär ut hinnfria klyftor.
  5. Ställ fram stekpannan på bordet, salta och toppa med grapefruktklyftorna.
  6. Klipp koriander över alltihop.
TIPS!
läs mer
Färga ägg naturligt

Påsktips i köket!

Koka perfekta ägg, påskdukning och fina fjädrar

Läs mer