Jordnötsgryta med kyckling och spenat - Plasas
Jordnötsgryta med kyckling och spenat - Plasas
14 ingredienser
50 min
En lättlagad kycklinggryta med vitlök, chili, spenat och jordnötssmör. Grytan har sitt ursprung i Västafrika där den görs på kyckling med ben, här kortar Zeina ner tillagningstiden och gör den istället på kycklingfilé.
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- ca 600 g kycklingbröstfilé
- 1 gul lök
- 3 klyftor vitlök
- 2 röda chilifrukter (kan uteslutas)
- 200 g färsk spenat (eller fryst)
- 400 g krossade tomater
- 2-3 msk tomatpuré
- 1,5 dl jordnötssmör, creamy
- 2 kycklingbuljongtärningar
- ca 1,5 dl vatten
- olja, till stekning
- salt
- peppar
Till servering
- 4 port kokt ris
Gör så här
- Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Skär kycklingen i mindre bitar.
- Stek löken i olja i en gryta tills den mjuknar och får färg. Vänd i vitlök, chili och kyckling. Stek tills kycklingen får färg.
- Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, jordnötssmör, smulade buljongtärningar och blanda.
- Tillsätt kokhett vatten. Låt grytan puttra i 20 minuter.
- Vänd i spenaten och låt allt småkoka i ytterligare ca 15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt ris.