Jordnötsgryta med kyckling och spenat - Plasas

koket.se
Jordnötsgryta med kyckling och spenat - Plasas
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Jordnötsgryta med kyckling och spenat - Plasas

14 ingredienser

50 min

En lättlagad kycklinggryta med vitlök, chili, spenat och jordnötssmör. Grytan har sitt ursprung i Västafrika där den görs på kyckling med ben, här kortar Zeina ner tillagningstiden och gör den istället på kycklingfilé.

WW ViktVäktarna

Se Zeina Mourtada laga receptet

koket.se
Starta receptvideo

Ingredienser

portioner
  • ca 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 röda chilifrukter (kan uteslutas)
  • 200 g färsk spenat (eller fryst)
  • 400 g krossade tomater
  • 2-3 msk tomatpuré
  • 1,5 dl jordnötssmör, creamy
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • ca 1,5 dl vatten
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port kokt ris

Gör så här

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Skär kycklingen i mindre bitar.
  3. Stek löken i olja i en gryta tills den mjuknar och får färg. Vänd i vitlök, chili och kyckling. Stek tills kycklingen får färg.
  4. Tillsätt krossad tomat, tomatpuré, jordnötssmör, smulade buljongtärningar och blanda.
  5. Tillsätt kokhett vatten. Låt grytan puttra i 20 minuter.
  6. Vänd i spenaten och låt allt småkoka i ytterligare ca 15 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt ris.