Kycklinggryta med curry

Kycklinggryta med curry
Foto: TV4

Knepet att få curryrätter goda är att fräsa curryn i olja eller smör först. På så sätt blir smaken rund och fyllig.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • ca 1,5 kg kycklingdelar
  • salt och peppar
  • 1 tsk curry
  • 500 g krossade tomater
  • 1 bit kanelstång
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl hackad persilja
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Krydda kycklingdelarna och bryn dem runtom i en stekpanna.
  2. Fräs curry och lök med olivolja en kort stund i en gryta och tillsätt i tomaterna. Lägg i kycklingen samt övriga ingredienser.
  3. Sjud klart under lock ca 40 min. Strö på persilja. Kokt är gott ris till.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept