Kycklinggryta med curry

2 röster
4
Kycklinggryta med curry
Foto: TV4

Knepet att få curryrätter goda är att fräsa curryn i olja eller smör först. På så sätt blir smaken rund och fyllig.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • ca 1,5 kg kycklingdelar
  • salt och peppar
  • 1 tsk curry
  • 500 g krossade tomater
  • 1 bit kanelstång
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl hackad persilja
  • olja att steka i

Gör så här

  1. Krydda kycklingdelarna och bryn dem runtom i en stekpanna.
  2. Fräs curry och lök med olivolja en kort stund i en gryta och tillsätt i tomaterna. Lägg i kycklingen samt övriga ingredienser.
  3. Sjud klart under lock ca 40 min. Strö på persilja. Kokt är gott ris till.
26 januari 2009
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept