Kycklinggryta med curry, tomat och kanel

Kycklinggryta med curry
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklinggryta med curry, tomat och kanel

11 ingredienser

Knepet att få curryrätter goda är att fräsa curryn i olja eller smör först. På så sätt blir smaken rund och fyllig.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,5 kg kycklingdelar
  • salt
  • peppar
  • 1 tsk curry
  • 500 g krossade tomater
  • 1 bit kanelstång
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • olja, att steka i

Gör så här

  1. Krydda kycklingdelarna och bryn dem runtom i en stekpanna.
  2. Fräs curry och lök med olivolja en kort stund i en gryta och tillsätt i tomaterna. Lägg i kycklingen samt övriga ingredienser.
  3. Sjud klart under lock ca 40 min. Strö på persilja. Kokt är gott ris till.