I samarbete med WW ViktVäktarna

Kycklinggratäng med mango och curry

154 röster
30 m
4

Kycklinggratäng med härlig smak av curry som tilltalar många.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Hoppa över att steka kycklingen och lägg den istället rå direkt i ugnsformen för snabbare tillagning. Tiden i ugn kan behöva förlängas några minuter.

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 600 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 mango [1 dl frysta mangotärningar]
  • 2,5 dl lätt matlagningsgrädde 4 %
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • peppar
  • 2 dl ris
  • sallad, till servering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kyckling i bitar. Skala och hacka lök och skär paprika i bitar.
  3. Stek kyckling, lök och paprika i margarin i omgångar. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsform efterhand och blanda ner tärnad mango.
  4. Koka upp matlagningsgrädde, krossade tomater, curry, sambal, buljongtärning och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över kycklingen. Sätt in i ugn ca 20 minuter.
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  6. Servera med sallad.
Sponsrat
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...