Kycklinggratäng med jordnötter och sweet chili

NYHET
Kycklinggratäng med jordnötter och sweet chili
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Kycklinggratäng med jordnötter och sweet chili

16 ingredienser

40 min

En underbart god gratäng med grönsaker och kyckling i en krämig sås på jordnötssmör, sweet chilisås, lime och grädde. Perfekt och familjevänlig vardagsmiddag som också passar fint i matlådan.

Ingredienser

portioner
  • 4 port jasminris
  • 600 g kycklinglårfilé
  • 3 klyftor vitlök, skivade
  • 20 cm purjolök, i munsstora bitar
  • 1 röd paprika, i munsstora bitar
  • 2 pak choi, i munsstora bitar
  • 1 dl jordnötssmör
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk ketchup
  • 3 dl grädde
  • 1 limefrukt, pressad saft
  • 1,5 dl jordnötter
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • neutral rapsolja, att steka i
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  2. Tillaga riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Dela pak choi och lägg i en ugnsform. Stek kycklingen med vitlök till gyllene på båda sidor. Lägg den stekta kycklingen med vitlöken på pak choien i ugnsformen.
  4. I samma panna, stek purjo och paprika och lägg ovanpå kycklingen tillsammans med pak choi.
  5. Rör samman jordnötssmör med sweet chili och ketchup så det blir slätt. Rör samman med grädden, fint hackade korianderstjälkar. Smaka av med pressad limesaft, salt och peppar.
  6. Häll såsen över kyckling och grönsaker i formen och toppa med jordnötter. Gratinera i ugnen i 15-20 minuter.
  7. Toppa gratängen med koriander och servera med ångande varmt jasminris.