Kycklingfrikassé

Kycklingfrikassé
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kycklingfrikassé

13 ingredienser

Du kan även använda benfritt kycklingkött, då blir koktiden något kortare. Ris, couscous eller bulgur är gott till.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • ca 1 l vatten
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 8 pepparkorn
  • 0,5 tsk timjan
  • några kvistar persilja

Sås

  • 3 morötter, skivade
  • 4 dl kokbuljong
  • 2 msk vetemjöl
  • ca 0,5 dl vispgrädde
  • citron, pressad
  • persilja, hackad

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Lägg delarna i en gryta, smula ner buljongen och slå på vatten så det täcker. Koka upp, skumma och lägg därefter i ingredienserna till koket. Sjud tills köttet är mört, 20-25 minuter.
  2. Ta upp kycklingen och sila buljongen. Mät upp buljong till såsen och koka morötterna klara i denna.
  3. Rör ut mjölet med grädden och red såsen. Koka 5 minuter. Smaka av med citron och rör ner persilja. Bena ur köttet och slå morötter och sås över.