I samarbete med ViktVäktarna

Kycklingfilé med vitkålsgratäng

40 m
4
Kycklingfilé med vitkålsgratäng
Foto: ViktVäktarna

Här har vi bytt ut den klassiska potatisgratängen mot en krämig och smakrik vitkålsgratäng.

SmartPoints per portion: 6

Tips! Servera gärna med picklad rödlök. Blanda 1 dl ättika, 2 dl socker, och 3 dl vatten. Skala och skär 2 rödlökar tunt och lägg ner löken i lagen och låt den dra. 2 picklade rödlökar är 7 SmartPoints.

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
40 m
4

Du behöver

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk flytande margarin

Vitkålsgratäng

  • 1 kg vitkål
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl matlagningsgrädde 4%
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, gärna grovmalen
  • 100 g ost 17%, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort stammen på vitkålen och skala löken. Skär eller strimla vitkålen i mindre bitar och hacka löken.
  3. Svetta lök och kål på svag värme i oljan och pressa i vitlöken. Slå på matlagningsgrädde och sjud tills grönsakerna mjuknat. Krydda med salt och peppar, smaka av under tiden. Vill du ha lite mer hetta, tillsätt lite sambal oelek eller färsk hackad chili.
  4. Slå över i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
  5. Krydda och stek kycklingen i margarin, servera med vitkålsgratäng.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna