Kycklingfilé med vitkålsgratäng

202 röster
40 m
4
40 m
4
4 portioner

Du behöver

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk flytande margarin

Vitkålsgratäng

  • 1 kg vitkål
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl lätt matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, gärna grovmalen
  • 100 g ost, riven (17 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort stammen på vitkålen och skala löken. Skär eller strimla vitkålen i mindre bitar och hacka löken.
  3. Svetta lök och kål på svag värme i oljan och pressa i vitlöken. Slå på matlagningsgrädde och sjud tills grönsakerna mjuknat. Krydda med salt och peppar, smaka av under tiden. Vill du ha lite mer hetta, tillsätt lite sambal oelek eller färsk hackad chili.
  4. Slå över i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
  5. Krydda och stek kycklingen i margarin, servera med vitkålsgratäng.
Tips!
Krispig laxpasta med äpple och curry

Fler tips från WW ViktVäktarna

Sponsrat
21 december 2016