Kycklingfilé med vitkålsgratäng

Kycklingfilé med vitkålsgratäng
Foto: WW ViktVäktarna

Kycklingfilé med vitkålsgratäng

206

5 steg att laga

10 ingredienser

40 m

Här har vi bytt ut den klassiska potatisgratängen mot en krämig och smakrik vitkålsgratäng. 

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.

Tips! Servera gärna med picklad rödlök. Blanda 1 dl ättika, 2 dl socker, och 3 dl vatten. Skala och skär 2 rödlökar tunt och lägg ner löken i lagen och låt den dra. 2 picklade rödlökar är 7 SmartPoints. 

läs mer
ww kycklingfilé vitkålsgratäng points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner4 portioner

Kyckling

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk flytande margarin

Vitkålsgratäng

  • 1 kg vitkål
  • 1 gul lök
  • 2 tsk olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl lätt matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar, gärna grovmalen
  • 100 g ost, riven (17 %)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär bort stammen på vitkålen och skala löken. Skär eller strimla vitkålen i mindre bitar och hacka löken.
  3. Svetta lök och kål på svag värme i oljan och pressa i vitlöken. Slå på matlagningsgrädde och sjud tills grönsakerna mjuknat. Krydda med salt och peppar, smaka av under tiden. Vill du ha lite mer hetta, tillsätt lite sambal oelek eller färsk hackad chili.
  4. Slå över i en ugnsfast form, strö över osten och gratinera i ca 20 minuter eller tills osten smält och fått fin färg.
  5. Krydda och stek kycklingen i margarin, servera med vitkålsgratäng.
TIPS!
Krispig laxpasta med äpple och curry

Fler tips från WW ViktVäktarna