Kycklingfärsgryta med purjolök och champinjoner

Jessica Frej

Kycklingfärsgryta med purjolök och champinjoner

10 ingredienser

30 min

Snabblagad gryta som går att smaksätta på olika vis och är toppen i matlådan.

Ingredienser

portioner
  • 800 g kycklingfärs
  • 1 förp champinjoner
  • 1 msk olivolja
  • 1 purjolök
  • 4 klyftor vitlök
  • 1 buljongtärning
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • persilja

Gör så här

  1. Stek kycklingfärs och champinjoner på hög värme i olivolja tills det får fin färg.
  2. Addera skivad och tvättad purjolök samt vitlök. Stek ytterligare några minuter.
  3. Tillsätt buljongtärning, salt, vin och matlagningsgrädde. Låt koka ihop.
  4. Toppa med hackad persilja.
  5. Servera med kokt ris, klyftpotatis eller något annat som du gillar.

Tips! Om du gör receptet som matlåda kan du smaksätta hälften på ett sätt och andra hälften på ett annat så får du lite variation.
1 msk dijonsenap och 1 msk torkad dragon eller 1 dl hackade soltorkade tomater och 2 tsk oregano.