Kycklingcupcakes

Kycklingcupcakes
Foto: Tv4
Maria Culha profilbild
Maria Culha profilbild

Kycklingcupcakes

Av: Maria Culha

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

40 m

Gör dina cupcakes extra festliga till påsk och dekorera dem som kycklingar.

Ingredienser

portioner sats
  • 125 smör, rumsvarmt
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, skal och saft

Vit chokladfrosting

  • 200 g vit bakchoklad
  • 200 g färskost, rumsvarm

Garnering

  • riven kokos
  • hushållsfärg (gul gelé)
  • ätbara ögon (eller svarta nonstop)
  • nonstop (orange)
  • choklad, smält (eller kristyr)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop smör och socker till en vit och pösig smet.
  3. Knäck i ett ägg i taget och blanda om ordentligt emellan.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och häll i smeten. Tillsätt sedan rivet citronskal och citronsaft.
  5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Kontrollera om de är klara med en provsticka.
  7. Lägg över cupcakesen på galler för att svalna.

Vit chokladfrosting

  1. Smält den vita chokladen till frostingen och låt den svalna.
  2. Vispa upp färskosten och häll i den smälta chokladen. Vispa ihop tills allt är väl blandat. Om den är för lös så ställ in den i kylen en stund.
  3. Spritsa eller bred frostingen på cupcakesen.

Garnering

  1. Färga kokosen och doppa cupcakesen i kokos.
  2. Fäst ögon och näbb med lite smält choklad eller kristyr.