Kycklingcupcakes
Kycklingcupcakes
14 ingredienser
40 m
Gör dina cupcakes extra festliga till påsk och dekorera dem som kycklingar.
Ingredienser
- 125 smör, rumsvarmt
- 1,5 dl strösocker
- 2 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 citron, skal och saft
Vit chokladfrosting
- 200 g vit bakchoklad
- 200 g färskost, rumsvarm
Garnering
- riven kokos
- hushållsfärg (gul gelé)
- ätbara ögon (eller svarta nonstop)
- nonstop (orange)
- choklad, smält (eller kristyr)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ihop smör och socker till en vit och pösig smet.
- Knäck i ett ägg i taget och blanda om ordentligt emellan.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och häll i smeten. Tillsätt sedan rivet citronskal och citronsaft.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till två tredjedelar med smet.
- Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Kontrollera om de är klara med en provsticka.
- Lägg över cupcakesen på galler för att svalna.
Vit chokladfrosting
- Smält den vita chokladen till frostingen och låt den svalna.
- Vispa upp färskosten och häll i den smälta chokladen. Vispa ihop tills allt är väl blandat. Om den är för lös så ställ in den i kylen en stund.
- Spritsa eller bred frostingen på cupcakesen.
Garnering
- Färga kokosen och doppa cupcakesen i kokos.
- Fäst ögon och näbb med lite smält choklad eller kristyr.