• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Kycklingbullar med persilja och citron

Kycklingbullar med persilja och citron
Foto: Kungsörnen
Kungsörnen loggo NY2
Kungsörnen loggo NY2

Kycklingbullar med persilja och citron

4 steg att laga

7 ingredienser

20 m

En riktig vardagsräddare är den här pasaträtten med kycklingköttbullar. Den blir snabbt en favorit för hela familjen!

Vardagstips!
Testa även Kungsörnen Gammaldags Idealmakaroner

Gammaldags Idealmakaroner Kungsörnen

Ingredienser

4 portioner
  • 5 dl Kungsörnen Snabbmakaroner

Kycklingbullar

  • 400 g kycklingfärs
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 dl persilja, hackad
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 2 tsk citronskal, finrivet

Gör så här

  1. Hacka lök och persilja (även stjälkarna) grovt.
  2. Mixa lök, persilja, ägg, havregryn, citronskal, salt och peppar med en stavmixer. Vänd ner kycklingfärsen och blanda snabbt till en fast smet. Rulla 20-30 bollar.
  3. Hetta upp olja och en klick smör i en stekpanna. Stek kycklingbullarna på medelvärme tills de är genomstekta.
  4. Servera kycklingbollarna med nykokta makaroner och gärna en tomatsallad, blandade gröna blad, kokt eller ångad broccoli, tomat eller gurka.
Tips!
Bönpasta med pesto