Kycklingbullar med persilja och citron
Kycklingbullar med persilja och citron
7 ingredienser
20 m
En riktig vardagsräddare är den här pasaträtten med kycklingköttbullar. Den blir snabbt en favorit för hela familjen!
Ingredienser
- 5 dl Kungsörnen Snabbmakaroner
Kycklingbullar
- 400 g kycklingfärs
- 0,5 gul lök
- 0,5 dl persilja, hackad
- 1 ägg
- 1 dl havregryn
- 2 tsk citronskal, finrivet
Gör så här
- Hacka lök och persilja (även stjälkarna) grovt.
- Mixa lök, persilja, ägg, havregryn, citronskal, salt och peppar med en stavmixer. Vänd ner kycklingfärsen och blanda snabbt till en fast smet. Rulla 20-30 bollar.
- Hetta upp olja och en klick smör i en stekpanna. Stek kycklingbullarna på medelvärme tills de är genomstekta.
- Servera kycklingbollarna med nykokta makaroner och gärna en tomatsallad, blandade gröna blad, kokt eller ångad broccoli, tomat eller gurka.
TIPS!