Kycklingbuljong med lök

koket.se
Kycklingbuljong med lök
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Kycklingbuljong med lök

4 ingredienser

5 h

Att koka sin egen kycklingbuljong är både enkelt och blir väldigt gott. Buljongen kan du sedan använda till en mängd olika rätter!
Servera den exemeplvis med miso- och sesamtare.

Se Tove Nilsson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner liter
  • 1 hel kyckling (eller 6 kycklinglår)
  • 1 gul lök, skalad
  • 5 l vatten
  • salt

Gör så här

  1. Sjud kyckling, lök och vatten på svag värme i ca 3-5 timmar under lock.
  2. Sila av och plocka kycklingköttet (det kan användas till en ramen som topping eller en fried rice någon annan dag).
  3. Smaka av buljongen med salt.