Kycklingbiffar med tomatirisoni

NYHET
Kycklingbiffar med tomatirisoni
Foto: TV4
zeina profilbild ny
zeina profilbild ny

Kycklingbiffar med tomatirisoni

20 ingredienser

Små kycklinfärsbiffar med smak av vitlök, parmesan och basilika. Biffarna serverar du med den risformade pastasorten risoni som får koka ihop med färska tomater och vitlök. En härlig vardagsmiddag med italienska smaker!

Ingredienser

portioner
  • 1 rödlök
  • 1 kruka färsk basilika (eller 1 msk torkad)
  • 150 g körsbärstomater
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl risoni
  • 5 dl vatten, kokande
  • smör, till stekning
  • parmesanost, till servering
  • salt
  • svartpeppar

Kycklingbiffar

  • 600 g kycklingfärs (formbar vegofärs eller nötfärs funkar också bra)
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 kruka färsk basilika, strimlad (eller 1 msk torkad)
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och låt smeten stå och svälla i ca 10-15 minuter.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla basilikan (spara några hela blad till servering). Halvera tomaterna.
  3. Fräs löken i smör så att den blir mjuk och börjar få lite färg. Tillsätt vitlök, basilika och tomat, vänd runt. Salta och peppra.
  4. Häll i risonin och blanda väl. Häll på kokhett vatten, blanda och låt puttra under lock tills risonin mjuknar och sugit åt sig all vätska, ca 15 minuter.
  5. Forma små biffar av färssmeten.
  6. Stek i olja i en stekpanna ca 4-5 minuter på varje sida.
  7. Servera biffarna med risonin. Toppa med riven parmesan gärna lite färsk basilika.