Kyckling stroganoff

Kyckling stroganoff Zeina
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Kyckling stroganoff

38

13 ingredienser

30 min

Zeina twistar till familjefavoriten stroganoff och gör den med kyckling. En otroligt lättlagad rätt med snälla smaker som går hem hos såväl stora som små. 

Ingredienser

portioner4
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 250 g champinjoner
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 dl vatten
  • 3 dl crème fraîche
  • 1 msk färsk persilja, finhackad
  • salt
  • peppar

Till servering

  • 4 port kokt ris
  • saltgurka, hela

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Skär champinjonerna i skivor. Skär kycklingen i bitar.
  2. Fräs löken i olja i en stor stekpanna tills den är mjuk. Tillsätt kycklingen och låt den få lite yta, ca 5 minuter. Tillsätt champinjonerna och fräs lite till.
  3. Vänd i tomatpuré och strö över mjöl. Låt fräsa någon minut. Rör ner dijonsenap och häll på vatten. Låt småkoka under lock 10-15 minuter. Tillsätt därefter crème fraiche och låt koka ihop ca 5 minuter minuter.
  4. Garnera med persilja och servera med ris och saltgurka.