Kyckling pot-au-feu med krutonger

Kyckling pot-au-feu med krutonger
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Kyckling pot-au-feu med krutonger

15 ingredienser

En äkta pot-au-feu är ett riktigt långkok, som strå och puttrar i minst fem timmar. Den här kycklinggrytan går betydligt snabbare. Laga den här rätten när primörerna är som finast.

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling
  • 1 morot
  • 8 färskpotatisar (små)
  • 4 knipplökar
  • 250 g grön sparris
  • 100 g sockerärtor
  • 1 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 tsk salt

Till dekoration

  • färsk timjan

Krutonger

  • 4 skivor baguette
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala moroten och borsta potatisarna. Skär dem i mindre bitar. Ansa löken. Stycka kycklingen i små delar. Lägg kycklingbitarna i en stor kastrull. Slå på buljongen och koka upp. Lägg i morot, potatis och lök. Krydda med lagerblad, salt och pepparkorn. Låt sakta sjuda under lock ca 30 minuter, tills kycklingen är färdig.
  2. Rosta baguetteskivorna. Blanda samman yoghurt, ingefära, salt och peppar. Klicka upp på baguetteskivorna och strö över lite malen ingefära.
  3. Ansa sparrisen och snoppa sockerärterna. Lägg i dem i buljongen mot slutet av koktiden. Ta upp kyckling och grönsaker med hålslev. Fördela kycklingbitar och grönsaker i varma djupa tallrikar. Häll på buljong och dekorera med färsk timjan. Servera med krutongerna.